Zentropa
ENG
tilbage
print

Titel:
KLOVN - SÆSON 1
UK titel:
CLOWN - SEASON 1
År:
2005
Instruktør:
Mikkel Nørgaard
Manuskript-
forfatter:
Casper Christensen & Frank Hvam
Producer:
Louise Vesth
Skuespillere:
Frank Hvam
Casper Christensen
Mia Lyhne
Iben Hjejle
Claire Ross-Brown

Synopsis:
Afsnit 1/ 5-årsdagen
Frank har glemt Mia og hans 5 års dag og i stedet planlagt at tage til et Monster truck stævne sammen med Casper. Uheldigvis bliver Iben Hjejles mormor dødssyg, og det skaber problemer for Frank og Casper. Caspers ven John Zoffman får en alvorlig rygskade der brænder helt ned i ”røven”, Frank raver uklar med en fotografs kørestol og et lille uerstatteligt skrin med Iben Hjejles barndomsbilleder forsvinder - Alt sammen er naturligvis Franks skyld.

Afsnit 2/ De nye danskere
Jarl Friis Mikkelsen arbejder sammen med Casper på en relancering af tv-serien ”Matador” – nu som tegnefilm. Frank bliver uvenner med den pakistanske Import/export-mand på nabokontoret fordi han spiller høj etnisk musik, hvilket får konsekvenser for casper og Jarls projekt. Og under uheldige omstændigheder kommer frank til at stjæle fra en gruppe 2. generationsindvandere og det skulle han ikke have gjort.
Mia tilmelder Frank som indsamler til røde kors, men glæden ved at hjælpe andre bliver snart afløst af irritation.

Afsnit 3/ Hushovmesteren
Michael Carøe er blevet far og det fejres med en herreaften. Frank har hyret en stripper og får øgenavnet Pat-man. Frank er utilfreds med at Mia altid køber for lidt bacon, når hun handler ind. Som reaktion udnævner hun Frank til hushovmester. Frank låner mørbrad af sin nye nabo. Carøes barn ligner ikke Carøe, og Casper har fået hvede-allergi, med dertil hørende voldsomme og uberegnelige humørsvingninger.

Afsnit 4/ Dalai Lama.
Casper og Frank er tæt på at lukke en kontrakt med Palle Strøm. Og da Palle skal på date med Szhirley – Jokerens ekskæreste får han lov at låne Franks elskede habit jakke for at føle sig cool, det får store konsekvenser for begge. Mia får besøg af en gammel veninde og Frank har yderst svært ved at håndtere hendes fortid. Det viser sig at Palle kender Mias veninde fra ”gode” gamle dage. Frank griber skæbnesvangert ind.

Afsnit 5/ Godfather of drugs
Franks læge tilbyder Frank en ”bane” coke. Mia, Iben og Bodil tager på weekend tur, og Casper inviterer bl.a. Mikael Carøe og Steen Jørgensen fra Sort Sol til herreaften. Under kraftig alkoholpåvirkning beslutter selskabet sig for at Steen Jørgensen skal skaffe et par gram af ”The Goodfather of drugs” - heroin. Iben kommer uventet tidligt hjem, hvorefter Frank får problemer med en grønlandsk politibetjent.

Afsnit 6/ Løft ikke hunden (tidligere ex-kæresten)
Frank møder tilfældigt sin ungdoms-kæreste i en affaldscontainer på jagt efter et guldur. Casper er rystet over at Frank har datet en der kan falde så dybt. Hun inviterer Frank og Mia til middag. De ankommer med en halv flæskesteg som gave, og det udvikler sig til en voldsom pinlig affære.

Afsnit 7/ Fars sidste ønske.
Frank får undersøgt en forhudsforsnævring. Han insisterer på at være tilstede næste gang Mia skal til gynækologisk tjek. Og han får spoleret Ole Bornedals begejstring for et af Casper og hans filmmanuskripter. Franks far kommer på besøg, og får presset Frank til at hjælpe ham med et ejendommeligt job.

Afsnit 8/ str. 44
Caspers kendis fodboldhold, der blandt andre tæller Lars Højer og Mads Mikkelsen, er plaget af afbud op til en vigtig oprykningskamp. Frank tigger sig til en plads på holdet, men må selv skaffe fodboldstøvler. Han mister fodfæste på den sjappede bane og alt ender i en sand forvirring af tacklinger, kanyler, laksko og Aids.

Afsnit 9/ Årstiderne
Mia og Frank kommer fra ferie og opdager at ”Årstidernes” har leveret frugtkasser til døren og nu er frugten er rådden. Frank kæmper med klager, stank, vrede og et ordblindt bud der er tidligere voldsdømt. Frank er sløv efter ferien, så han og Casper beslutter at tage et faldskærmsudspring med Lasse Spang Olsen som instruktør. Casper vil springe solo, Frank hælder til det mindre farlige tandemspring med instruktøren, der i dag har bar overkrop.

Afsnit 10/ Farvel igen mor!
Frank har travlt, for inden han skal til herrefrokost hos Casper med Jan Gintberg, Lasse Rimmer, Lars Hjortshøj og Mikael Wulff, skal han have flyttet sin mors urne til et andet sted på kirkegården på grund af fugt. Og han har lovet Casper at tage både hønsesalat og stripper med til frokosten. Frank fornærmer graveren, hvilket får konsekvenser for mors aske.
Klovn - sæson 1
Klovn - sæson 1
Klovn - sæson 1
Klovn - sæson 1
Klovn - sæson 1
CMS by SiteLoom