Zentropa
ENG
tilbage
print

Titel:
GÅ MED FRED JAMIL
UK titel:
GO WITH PEACE JAMIL
År:
2008
Instruktør:
Omar Shargawi
Manuskript-
forfatter:
Omar Shargawi & Mogens Rukov
Producer:
Meta Louise Foldager
Skuespillere:
Dar Salim
Munir Shargawi
Salah El Kussa
Hassan El Sayed
Fouad Ghazali
Synopsis:
Jamil, der er sunnimuslim, flygter som dreng sammen med sin far fra Libanon til Danmark efter, at Jamil har over-været drabet på sin mor.
En begivenhed der på mange måder har traumatiseret Jamil, og som han selv giver skylden for alle de dårlige ting i hans liv.

Da Jamil som voksen en dag finder ud af, at moderens morder er en shia-muslim fra hans egen kriminelle omgangskreds, beslutter han sig for at gøre det som hans far aldrig gjorde;
at tage hævn og slå moderens morder ihjel. Men i dét øjeblik Jamil handler, udløser det en kædereaktion af hævn, for broderen til den afdøde, den shia-muslimske kartelleder Mahmoud, sen-der med det samme sine mænd ud for at finde Jamil.

Situationen kommer fuldstændig ud af kontrol, og blodet begynder nu for alvor at flyde i de københavnske gader. Jamils far forsøger desperat at få både Jamil og hans dødsfjende Mahmoud til at forstå, at det er formålsløst at fortsætte fejden, men da det ikke lykkes ham at berolige parterne, bliver også Jamils aller-nærmeste familie draget ind i konflikten. Og først nu får Jamil øjnene op for faderens fornuft. Men skæbnen har en sidste grusom twist tilbage, der viser, at blot fordi men-nesker kommer til fornuft, kan deres handlinger godt have konse-kvenser, der er helt uden for deres kontrol.
Gå med fred Jamil
Gå med fred Jamil
Gå med fred Jamil
Gå med fred Jamil
CMS by SiteLoom