Zentropa
ENG
tilbage
print

Titel:
DE 3 MUSKETERER
UK titel:
THE THREE MUSKETEERS
År:
2006
Instruktør:
Janis Cimermanis / DK - Gert Fredholm
Manuskript-
forfatter:
Maris Putnins. Efter Alexandre Dumas' roman.
Producer:
Peter Garde, Bob Last, Maris Putnins & Mikael Olsen
Skuespillere:
Nicolaj Kopernikus
Lars Hjortshøj
Peter Gantzler
Lars Bom
Synopsis:
Den verdensberømte historie om den unge d’Artagnan, der forlader sin lille landsby i Gascogne for at slutte sig til Kong Ludvig d. 13.’s berømte musketer-korps er elsket og kendt overalt i verden. Først bliver han uddannet i fægtningens ædle kunst af sin far. Faderen har nemlig selv været musketer og ved, at det allervigtigste er, at man kan styre sin kårde.

D’Artagnan drager mod Paris.
Ganske vist på en lidt ’faldefærdig’ hest. Men hans far har givet ham et vigtigt introduktionsbrev. Det bliver imidlertid, under et ophold på en kro, stjålet af kardinal Richelieu’s soldater.
Da han langt om længe ankommer til Paris, får han lynhurtigt fornærmet musketererne Aramis, Porthos og Athos.

Det betyder dueller med dem alle tre
- heldigvis er d’Artagnan jo oplært i fægtekunsten hjemmefra, så det er bare et spørgsmål om at få duellerne ind i timeplanen. Men det er forbudt at duellere og kardinalens gardister griber ind. D’Artagnan rykker naturligvis straks over på musketerernes side.

Dronningens ære og værdighed trues af en smask-hamrende forelsket hertug af Buckingham. Den magtsyge Richelieu forsøger sig, med falske kærestebreve og stjålne smykker, et samarbejde med den smukke, men farlige MyLady - alt sammen for at sætte kongen ud af spillet og sig selv i vinderposition!

Men d’Artagnan, musketererne og deres venner får, med list og sværdslag, sat tingene på plads.

Der fægtes og flirtes, der lægges skumle planer og brevduerne er på overarbejde. Hele det klassiske eventyr serveres i en familie- og børnevenlig sommeranrettet film.
De 3 musketerer
De 3 musketerer
De 3 musketerer
De 3 musketerer
CMS by SiteLoom