Zentropa
ENG
tilbage
print

Titel:
HVORDAN VI SLIPPER AF MED DE ANDRE
UK titel:
HOW TO GET RID OF THE OTHERS
År:
2006
Instruktør:
Anders Rønnow klarlund
Manuskript-
forfatter:
Anders Rønnow klarlund
Producer:
Louise Vesth
Skuespillere:
Søren Pilmark
Søren Fauli
Louise Mieritz
Lene Tiemroth
Lene Poulsen
Poul Glargaard
Marie Caroline Schjeldal
Rasmus Botoft
Tommy Kenter
Jesper Langberg
Kirsten Peüliche
Synopsis:
For at sikre nationens fortsatte overlevelse, foreslår De Nye Københavner Kriterier at holde den enkelte borgers udgifter for Staten op mod samme borgers indtægter til Staten. Mere menneskehed for pengene! Hvis man har brugt for mange penge i forhold til hvad man har givet, kan ens liv komme i en situation man ikke ønsker for selv sin værste fjende.

Kan man der i mod fremlægge et eller andet, der viser det mindste bidrag til samfundet og menneskeheden, behøver man måske ikke være så urolig for sit liv.

26 procent af befolkningen er blevet interneret i henhold til De Nye Københavner Kriterier. I et venteværelse møder vi Johny, Sidse, John, Bodil, Nancy, China og Melanie, der venter på at komme ind til samtalen, der skal afgøre om de tilhører gruppen, der skal elimineres for at få mere menneskehed for pengene, eller om de har bidraget til samfundet.
De vidt forskellige, men alligevel har de lidt til fælles. De er alle meget nervøse, de ved ikke hvorfor de er der og sidst men ikke mindst – er der nogen af dem der har bidraget med noget godt til samfundet?

Sidse fortæller dem hvad de Nye Københavner Kriterier går ud på. Hvad de ikke ved er at det er hende som har opfundet disse kriterier. Hun har nu dårlig samvittighed over udfaldet af disse, og har derfor udgivet sig for at være luder, så hun kunne komme ind og hjælpe folk ud derfra med livet i behold. Hun fortæller dem ikke at det er hende som har fundet på dem, men at hun bare har været der før.

I venteværelset får hun hurtigt tjekket at der ikke er overvågning og aflytning. Herefter fortæller hun dem hvad de eventuelt kan fortælle de har bidraget med til samfundet. Det beroliger dem dog ikke så meget. Da hun fortæller dem de vil miste livet, hvis ikke de forsvare sig godt nok, bliver der er forvirring uden lige.

Johny er den første der bliver kaldt til samtale. Lige da han kommer op i samtalerummet, smider han en forklædning, og det viser sig at det er ham der forhører folk, sammen med en fra folketinget som hedder Folke. Folke er en meget blød mand i forhold til Johny/Christian.

I venteværelset er der stadig forvirring og meget nervøsitet i luften. Nogle af dem bliver kaldt til samtale, men får ikke lov at gå, og bliver bedt om at vente.

Til sidst bliver det for meget for dem, og de beslutter at hvis der er nogle der skal tage deres liv, skal det være dem selv.
Hvordan vi slipper af med de andre
Hvordan vi slipper af med de andre
Hvordan vi slipper af med de andre
CMS by SiteLoom