Zentropa
ENG
tilbage
print

Titel:
STRINGS
UK titel:
STRINGS
År:
2008
Instruktør:
Anders Rønnow-Klarlund
Producer:
Niels Bald
Skuespillere:
Catherine McCormack
James McAvoy
Julian Glover
Sir Derek Jacobi
Ian Hart
Synopsis:
Vi svæver over røde skyer, men under himlens dække. Tusinder og atter tusinder strenge hænger fra uendeligheden over os, og ned gennem skyerne. Vi følger en enkelt streng ned gennem skyerne hvor den ender på Kharoens hånd. Kharoen, landets konge, er ved at skrive sit afskedsbrev til sønnen Hal Tara, som han overlader tronen til, i håb om at Hal Tara kan gøre det som han selv fejlede med; at skabe fred.
Kharoen kapper med et sværd sin hovedstreng i dette håb, og hænger livløs tilbage i resten af sine strenge. Indtil hans bror Nezo, træder ud af skyggen, smider afskedsbrevet væk og kapper resten af strengene.
Sådan åbner denne spillefilm, hvor alle karaktererne bliver spillet af marionetter.
Hal Tara rejser ud for at finde sin fars morder, som onklen bilder ham ind, er lederen af deres mangeårige fjende: Zeritterne.
Inkognito kommer han ud i den verden han som Kharosøn ikke har set meget til.
Han tages til fange af Zeritterne. Lederen af disse, Sahro med den frygtindgydende maske, er personen som Hal skal have hævnet sig på. Men han dukker ikke op, og i Zeritternes hemmelige lejr forelsker Hal sig i en kvinde. Da han om morgenen følger efter hende uden hun ved det, opdager han noget frygteligt da hun ifører sig sin rustning og maske: Kvinden han elsker er Sahro. Faderens morder.
Han flygter. Forelsket, hadefuld og forvirret falder han om i ørkenen. Her tages han til fange af sine egne slaveindsamlere, men da han rejste ud inkognito for at skjule sin identitet, kan de brutale slaveindsamlere heller ikke kende ham.
I fangenskab på vej hjem, begynder sandheden at gå op for ham. Fjenden er ikke den han troede. Fjenden er ham selv.

Samtidig er tropperne på vej mod Sahros hær, og Hal skal nå at bryde ud og redde det folk og den fjende han er vokset op med at hade. Og redde den kvinde han elsker, og den kærlighed der har lært ham, at alt liv er forbundet.
Strings
Strings
Strings
Strings
Strings
CMS by SiteLoom