Zentropa
ENG

HISTORIEN - Historien om Zentropa

Hent som Word dokument
Firmaprofil-Zentropa-Dansk.docx (127 kb)


Kort version:
Zentropa blev grundlagt i 1992 af instruktør Lars von Trier og producer Peter Aalbæk Jensen. I dag er selskabet det største filmproduktionsselskab i Skandinavien med adskillige produktionsafdelinger i Europa. Firmaet har tiltrukket nogle af de bedste instruktører og skabt banebrydende projekter som ’Dogme 95 konceptet’. Zentropa har produceret mere end 100 internationale og skandinaviske spillefilm, co-produktioner og lavbudget film. Mange af disse har høstet anerkendelse verden over, og er blevet hædret med de mest prestigefyldte priser, heriblandt De Gyldne Palmer, Sølvbjørnen, European Film Award, Golden Globe samt en Oscar.


Lang version:
Zentropa blev grundlagt i 1992 som et resultat af samarbejdet mellem instruktør Lars von Trier og producer Peter Aalbæk Jensen på spillefilmen "Europa" ("Zentropa"). De deler et lige ejerskab på 25% af selskabet. Yderligere 25% ejes af medarbejdere og andre med tæt tilknytning til virksomheden. De sidste 50% blev købt af Nordisk Film i 2008.

Selskabet adskiller sig fra de store konkurrenter på markedet ved at have etableret en decentraliseret autonom virksomhedsstruktur, som skaber plads til nye ideer og alternative produktionsformer. Denne usædvanlige virksomhedskultur har trukket nogle af de bedste instruktører til Zentropa og genskabt filmindustrien med banebrydende projekter som bl.a. 'Dogme 95 konceptet' – et koncept som blev vedtaget af instruktører over hele verden. Dette har gjort Zentropa til et brand i sig selv og etableret Zentropa som det største filmproduktionsselskab i Skandinavien. En position virksomheden har bevaret siden 1994.

Zentropas primære fokus er at producere kvalitetsfilm til et internationalt publikum, men ligeledes lavbudget film såvel som skandinaviske, europæiske og amerikanske co-produktioner. I løbet af årene har Zentropa ekspanderet ud over de skandinaviske grænser ved succesfuldt at oprette flere produktionsselskaber i Europa. Endvidere co-producerer Zentropa med et stort netværk af andre produktionsselskaber i Europa og USA. Med sit europæiske netværk af selskaber, internationale købere, producere og instruktører fortsætter Zentropa med at være en innovativ, alsidig og visionær spiller på tværs af grænser.

Aktiviteter på Zentropa inkluderer desuden musikvideoer, dokumentarfilm, tv-underholdning og udviklingen af multimedie-projekter. Faciliteter til post produktion, lyddesign og internationalt salg gør endvidere Zentropa selvforsynende i alle aspekter af filmproduktion.

Ved at tilskynde originale ideer har Zentropa skabt en platform for nye såvel som etablerede instruktører. Zentropa har produceret mere end 100 internationale og skandinaviske kvalitets, co-produktioner og lavbudget film. Film produceret af Zentropa har opnået kritikernes ros og anerkendelse verden over. De er blevet hædret med de mest prestigefyldte priser, som verden har at tilbyde, heriblandt De Gyldne Palmer, Sølvbjørnen, European Film Award, Golden Globe samt en Oscar.

Watch "A Little Film About A Big Company"Kontakt:

Zentropa
Filmbyen 22
DK-2650 Hvidovre

+45 36 86 87 88

receptionen@filmbyen.dk

CMS by SiteLoom